קיימים סוגים רבים של אומנויות לחימה: קרטה, ג'ודו, קרב מגע, קפוארה, אגרוף, סייף או אגרוף תאילנדי הם רק חלק קטן מאמנויות הלחימה המקובלות כיום בעולם. לכל איזור בעולם ישנן הטכניקות המקובלות בו המשמשות כאמצעי הגנה. בחלק מאמנויות הלחימה הטכניקה היא רק חלק מפילוסופיית חיים נרחבת יותר, כזו הכוללת כבוד לאחר, איפוק ושליטה.
אומנויות הלחימה השונות נבדלות זו מזו במספר רב של היבטים:
· שימוש בכלי נשק – ישנן אמנויות לחימה בהן נעשה שימוש בכלי נשק כגון סייף, אייקדו או קנדו. בשיטות אחרות השימוש בכלי נשק הוא אינו עיקר השיטה או אינו קיים כלל.
· אופי השימוש באיברי הגוף – באמנויות לחימה מסוימות עיקר הלחימה היא באמצעות בעיטות או חבטות, באחרות, למשל בג'ודו, נעשה שימוש בהטלות, ריתוקים, בריחים וחניקות. גם כאשר הלחימה היא באמצעות חבטות קיים שוני ניכר בין סוגי הלחימה השונים: קרטה מתבטע בחבטות יד פתוחה בניגוד לאגרוף לדוגמה, בקיקבוקס נעשה שימוש רב בבעיטות ובאגרוף תאילנדי נפוץ השימוש בחבטות באמצעות המרפקים והברכיים.
· יעדי הלחימה – באומנויות לחימה צעירות הדגש הוא על מוטיב ההגנה העצמית, לדוגמה בקרב המגע שפותח בצה"ל, באמנויות לחימה עתיקות יותר הדגשים הם לעתים קרובות רוחניים-מוסריים כגון הקרטה או חברתיים-קצביים דוגמת הקפוארה.
למה כדאי להתחיל מגיל צעיר?
חוגים לאומנויות לחימה פועלים במספר היבטים בקרב ילדים ונוער. מצד אחר, החוגים מאפשרים יצירת בסיס איתן לשמירה על הכושר הגופני ויצירת הרגלי אימון גופני לעתיד. מצד שני, תחושת הילד, הילדה, הנער או הנערה כי הם מסוגלים להגן על עצמם בעת הצורך מעלה את תחושת הבטחון העצמי ותורמת להשתלבות טובה בחברה.
חוגי אמנויות הלחימה דורשות מהצעירים מחויבות תוך שמירה על כבוד הדדי. הם לומדים כיצד להתמיד, לכבד את הזולת וכל זאת תוך פיתוח תחרותיות בריאה.
מה היתרונות בלימודי אומנויות לחימה?לימודי אמנויות לחימה מעלות את הכושר הגופני בכל התחומים החשובים:
· סיבולת לב- ריאה גבוהה ויכולת להתמיד בפעילויות אירוביות לאורך זמן
· חיזוק השרירים וחיטוב הגוף
· עבודה על גמישות הגוף והמפרקים
מלבד יתרונות אלו מאפשרים חוגי אומנויות הלחימה לשמור על מסגרת כושר חברתית ומהנה המבטיחה התמדה בפעילות.
אמנויות הלחימה משפרות לא רק את הכושר הגופני אלא גם את יכולות הריכוז והדיוק, פותחות פתח ליצירת קשרים חברתיים נוספים ובעיקר מהוות מקור לשעות רבות של הנאה.